Četvrtak, Novembar 08, 2007

AKCIJA !

Akcija je počela!

Ja sam član Gradskog Kulturno Umetničkog Društva "Smederevo". Folklorom se bavim punih 15 godina, i iza sebe imam mnogo turneja. Evropu sam prokrstario uzduž i popreko, Ameriku od obale do obale, a čak i od Afrike sam obišao jedan mali deo. Sve to zahvaljujući folkloru, sa minimalnim ulaganjem, ili čak potpuno besplatno!

Ovo su reči kojima sam se prekjuče, juče i danas predstavljao učenicima prve, druge i treće godine Gimnazije u Smederevu. Pokrenuo sam akciju koja ima za cilj da motiviše učenike srednjih škola u Smederevu da se priključe našem KUD-u. Ove sedmice je Gimnazija "na tapetu", a sledeća škola na redu (počev od ponedeljka) je Tehnička, gde većinu čine dečaci. Dečaci su na folkloru malobrojni, i samim tim veoma dragoceni. :) 

Probe se održavaju utorkom od 20:15 do 22 h, i subotom od 13:15 do 15 h u zgradi na Keju, gde je nekada bila Opština Stari Grad, preko puta Cakijeve kafane (veoma poznat objekat, koji često služi kao orijentir)

Dobrodošli!

[Odgovori]

dosla bih,i svaka tebi cast,al malo si mi daleko...:)

Comment by tuzna (11/08/2007 18:22)

[Odgovori]

fino si proputovao...to se zove spojiti lepo i korisno :)
srednjoškolci, obratite pažnju!

Comment by kaleidoskop (11/08/2007 18:34)

[Odgovori]

@ veselice: svaki grad ima po nekoliko KUD-ova, a igranje je dobar način da se sredi linija. Raspitaj se malo u svom gradu, priključi se nekom Društvu, siguran sam da će ti se svideti! :)

@ kaleidoskop: poziv nije upućen SAMO srednjoškolcima... SVI su dobrodošli! Imam druga koji je počeo da igra u 26-oj godini, i imao je dve leve noge! :P Za samo 8 meseci on je postao igrač i otišao je na svoju prvu turneju, a već mesec dana kasnije i na drugu! :)

Comment by Ivica (11/08/2007 20:05)

[Odgovori]

Hvala na lepom komentaru Ivice, mnogo si me obradovao...evo i ja tebi da pustim jedan...usput i ja se bavim folklorom 12 godina...malo igram, malo sviram...uglavnom-najbolja stvar koja mi se do sad desila...svaka cast tebi!!!

Comment by mala (11/16/2007 16:09)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me